EBRD investirala 2,2 milijarde evra u Srbiji

Bez autora
Sep 19 2010

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u Srbiju je od 2001. godine do danas investirala 2,2 milijarde evra. Oko 1,9 milijardi evra investirano je kroz kredite, a 375 miliona evra uloženo je u kapital kompanija i banaka.EBRD će nastaviti da ulaže u Srbiji i to u infrastrukturu, posebno u železnicu, energetsku efikasnost, energetiku, poljoprivredu, finasijski sektor i razvoj privatnog sektora. Očekuje se da će u prvom kvartalu 2011. biti odobrena nova kreditna linija od 250 miliona evra za finansiranje malih i srednjih preduzeća, lokalne infrastrkture i investicija u industriju

EBRD investirala 2,2 milijarde evra u SrbijiEvropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u Srbiju je od 2001. godine do danas investirala 2,2 milijarde evra, izjavila je danas direktorka EBRD-a za Srbiju Hildegard Gacek.

Ona je na Godišnjoj privrednoj konferenciji Rajfajzen banke u Srbiji kazala da je oko 1,9 milijardi evra investirano kroz kredite, a 375 miliona evra uloženo je u kapital kompanija i banaka.

Gacekova je kazala da će EBRD nastaviti da ulaže u Srbiji i to u infrastrukturu, posebno u železnicu, energetsku efikasnost, energetiku, poljoprivredu, finasijski sektor i razvoj privatnog sektora.

Direkor Kancelarija Evropske investicione banke (EIB) u Srbiji Endru Bejkos kazao je da očekuje da će u prvom kvartalu 2011. biti odobrena nova kreditna linija od 250 miliona evra za finansiranje malih i srednjih preduzeća, lokalne infrastrkture i investicija u industriju.

Bejkos je kazao da se trenutno pregovara o  toj trećoj apeks (APEX) kreditnoj liniji.

Prema njegovim rečima, EIB je od 2001. godine do sada odobrio oko tri milijarde evra kredita Srbiji, od čega je u 2010. godini odobreno 60 milona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik